***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

vineri, septembrie 18, 2015

COMUNICAT FSLI ÎNTÂLNIRE MINIȘTRI 17 SEPTEMBRIE 2015


Guvernul promite că anunță, în trei săptămâni, majorările salariale din educație

Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) au decis, joi, după întâlnirea cu patru miniștri ai Guvernului – Sorin Cîmpeanu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici și Liviu Pop – să acorde Guvernului un răgaz, până în data de 10 octombrie, când se va ști exact situația execuției bugetare pe primele nouă luni ale anului 2015, pentru ca Executivul să ia o deizie în ceea ce privește procentul  de majorare salarială în acest an.
”Am solicitat reprezentanților din sectorul educațional să ne păsuiască până pe data de 10 octombrie pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exercițiului pe nouă luni de zile. După ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorări clare ale salariilor”, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul întâlnirii.
 Reprezentanții celor trei federații sindicale prezente, joi, la întâlnire, au fost de acord să aștepte  încă trei săptămâni pentru a afla care va fi procentul de creștere a salariilor, în luna noiembrie sau în luna decembrie.
 ”Am solictat Guvernului o creștere de 15 procente de la 1 noiembrie. Cei prezenți, liderii noștri de sindicat, au girat reprezentanții Executivului să își facă toate calculele, să se încheie execuția bugetară. Asta se va întâmpla în jurul datei de 10 octombrie, când vom ști exact cum stau lucrurile. Speranța noastră este că se va găsi soluția, astfel încât să se poată acorda această majorare de 15 procente începând cu 1 noiembrie. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vom întâlni din nou aici și vom decide. Cred că domnii miniștri au înțeles foarte bine mesajul de astăzi și am convingerea că se va găsi o soluție astfel încât să nu fie nevoie să ieșim în stradă”, a subliniat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.
La rândul rău, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a adăugat faptul că, în ceea ce privește Legea salarizării unice a bugetarilor, Guvernul speră să aibă o formă finală, săptămâna viitoare, pentru a ști exact care este impactul aplicării ei pe întreg sectorul bugetar. ”Acesta este primul pas – impactul asupra bugetului a aplicării Legii salarizării bugetarilor. De asemenea, am spus foarte clar că este nevoie să știm care este execuția primelor nouă luni ale acestui an, ca să putem afla, până la finalul anului, dacă se poate și cu cât aplica o majorare pentru educație”, a afirmat ministrul Eugen Teodorovici.
București – 17 septembrie 2015
Simion Hancescu – Președinte FSLI

Geanina Sandu    -  Departamentul Comuncare