***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

joi, octombrie 31, 2013

COMUNICAT FSLI 30 OCTOMBRIE 2013

FEDERAȚIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT - ROMANIA
USL ignoră problemele din educație și împinge dascălii spre grevă generală
Reprezentanții Uniunii Social-Liberale, aleși și de dascălii României, ignoră sutele de educatori, profesori, personal auxiliar și nedidactic, membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.), care au pichetat, timp de trei zile consecutiv,  sediul Guvernului și al USL.
Peste 400 de membri ai FSLI au pichetat, azi, 30 octombrie 2013, pentru a treia zi, sediile Executivului și USL, dar fără niciun rezultat. Această atitudine a guvernanților împinge profesorii spre protestul final, grevă generală.
“Celor care ne guvernează nu le pasă de educație, doar pe hârtie aceasta este prioritate națională. Dar acest lucru nu face decât să îi determine pe membrii noștri să oprească complet activitatea. Noi nu vrem să ajungem în această situație, pentru că au de suferit și copiii. Dar cu salariul de mizerie și condițiile în care lucrăm, nu există altă cale”, a precizat președintele FSLI, Simion Hancescu.
Peste 10.000 de dascăli vor ieși în stradă, pe 6 noiembrie, la un miting în Piața Victoriei, urmat de un marș până la Parlament, cerând respectarea legii. “Dacă și după această amplă acțiune, vom fi tratați cu aceeași ignoranță, dascălii vor fi nevoiți să închidă școlile”, a spus Președintele FSLI.