***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

vineri, aprilie 16, 2010

REFERENDUM - LEGEA EDUCATIEI NATIONALE

În ciuda tuturor eforturilor făcute de reprezentanţii F.S.L.I. în timpul negocierilor pe marginea proiectului Legii Educaţiei Naţionale, cei ai M.E.C.T.S. nu au renunţat la următoarele prevederi ale acestui proiect legislativ:
1. Trecerea clasei a IX- a la învăţământul gimnazial;
2. Titularizarea să se facă pe post(unitate de învăţământ);
3. Consiliul de Administraţie să fie format din: 1/3 reprezentanţi ai cadrelor didactice, 1/3 reprezentanţi ai părinţilor şi 1/3 reprezentanţi ai consiliului local (4 reprezentanţi ai cadrelor didactice, 4 reprezentanţi ai părinţilor şi 4 reprezentanţi ai consiliului local );
4. Finanţarea de bază va fi asigurată integral de la bugetul de stat şi pentru învăţământul particular acreditat.
Având în vederea că reprezentanţii M.E.C.T.S. afirmă că au susţinerea unui număr însemnat de cadre didactice pentru aceste propuneri, considerăm că este necesar ca membrii de sindicat afiliaţi la F.S.L.I. să fie consultaţi în legătură cu aceste schimbări propuse în proiectul L.E.N.. Concluziile desprinse după efectuarea acestui referendum urmează să fie prezentate comisiilor de învăţământ din Parlamentul României.
Formularele pentru referendum vor fi preluate de liderii de sindicat din unitățile de învățământ de la sediul SIT Bârlad și vor fi completate până la data de 23 aprilie 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu