***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

marți, aprilie 20, 2010

COMUNICAT FEDERAȚII SINDICALE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT

F.S.L.I. F.S.I. „SPIRU HARET” F.E.N. F.N.S. „ALMA MATER”
COMUNICAT DE PRESĂ
Federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ condamnă măsurile de intimidare pe care le-a iniţiat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin inspectoratele şcolare, împotriva cadrelor didactice care nu doresc să participe la proba de competenţe digitale. S-au primit informaţii de la organizaţiile sindicale din teritoriu, cum că profesorii sunt efectiv ameninţaţi de către angajaţii inspectoratelor şcolare.
Este inadmisibil ca, în loc să se încerce, prin negocieri, rezolvarea problemelor cu care se confruntă salariaţii din sistem, să se recurgă la astfel de practici. Atenţionăm pe această cale conducerea M.E.C.T.S. că va fi singura răspunzătoare, în condiţiile în care se va ajunge la grevă generală pe termen nelimitat şi blocarea sfârşitului de an şcolar.
Menţionăm că toate cele patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ au notificat M.E.C.T.S. că sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea conflictului de interese, în cazul în care se refuză orice negociere.
Bucureşti, 19 aprilie 2010
Preşedinte F.S.L.I Preşedinte F.S.I. „SPIRU HARET”
Aurel CORNEA Gheorghe ISVORANU
Preşedinte F.E.N. Preşedinte F.N.S. „ALMA MATER”
Constantin CIOSU Anton HADĂRNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu