***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

joi, aprilie 01, 2010

Boc a anulat abuziv plata restanţelor salariale către profesori

Avocatul Poporului (AP) susţine că în sistemul românesc o hotărâre judecătorească poate fi anulată doar de o altă instanţă judecătorească, iar Guvernul prin ordonanţa 18/2010, prin care reeşalonează datoriile către salariaţi, eludează hotărârile date în acest sens de către instanţe.
Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională (CC) în legatură cu neconstituţionalitatea unui articol din ordonanta 18/2010, prin care Guvernul suspendă în acest an plata drepturilor salariale obţinute de personalul din sectorul bugetar stabilite prin hotărâri judecătoreşti.
În opinia lui Ioan Muraru, care a fost şi preşedinte al Curţii Constituţionale, în ordonanţa Guvernului este stipulat "cu viclenie" că "orice procedură de executare silită se suspendă de drept", iar acest lucru încalcă normele constituţionale.
"Acest lucru nu se poate face. Este o încălcare gravă a Constituţiei. În sistemul constituţional de la noi, o hotărâre judecătorească poate fi anulată doar de o altă instanţă judecătorească, iar Guvernul, prin această ordonanţă, prin care reeşalonează această datorie către salariaţi, vrea să eludeze hotărârile judecătoreşti", a spus Ioan Muraru, citat de Mediafax.
Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu