***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

luni, noiembrie 30, 2009

MECI VREA SĂ VÂNDĂ PIELEA URSULUI DIN PĂDURE

Nu mică ne-a fost mirarea (deși orice vine dinspre MECI nu ar trebui să ne mai mire !) când, după ce a anunțat că vacanța de iarnă a elevilor începe mai devreme cu o săptămână, din cauza concediului fără plată forțat al cadrelor didactice, aflăm din presă declarația doamnei secretar de stat în MECI, Oana Badea:
''Cadrele didactice care se vor prezenta la şcoală în zilele de concediu fără plată vor avea posibilitatea de a-şi lua zile libere în anul 2010, zile care vor fi plătite.''
Să înțelegem că este suficient să ne prezentăm la școală, fără a avea și elevi (doar MECI i-a trimis în vacanță), și cândva, în viitor, am putea avea zile libere plătite ? S-ar putea să muncim un an fără plată și anul următor să stăm acasă și să fim plătiți ?
Doamna secretar de stat poate nu știe că avem concediul anual plătit și dreptul la zile libere plătite pentru rezolvarea unor situații personale, specificate în Contractul colectiv de muncă. Așa că nu mai avem nevoie și de zilele oferite cu dărnicie, printr-o declarație în presă.
Noi știm că, prin nota din 20.11.2009 transmisă de Ministerul Educaţiei inspectoratelor școlare județene, au fost stabilite zilele de concediu fără plată și vacanța de iarnă a elevilor. Cadrele didactice au declarat că, în această situație, vor sta acasă, dar dacă cineva dorește să lucreze fără să fie plătit, e alegerea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu