***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

joi, octombrie 15, 2009

PRIM-MINISTRUL DESEMNAT AL ROMÂNIEI

BĂSESCU L-A NOMINALIZAT PE LUCIAN CROITORU CANDIDAT PENTRU FUNCŢIA DE PREMIER
15.10.2009, ora 13.30: Traian Băsescu l-a nominalizat pe Lucian Croitoru candidat pentru funcţia de premier. O altă opţiune a fost Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, însă acesta a refuzat nominalizarea. Băsescu a spus că nu mai putea prelungi perioada de consultări între partide, adăugând că Lucian Croitoru este potrivit pentru această funcţie, deoarece a lucrat cu acesta şi că îi apreciază profesionalismul.
În vârstă de 52 de ani, Lucian Croitoru a absolvit în 1982 Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Timp de doi ani, după terminarea studiilor, el a lucrat ca economist la Întreprinderea pentru Foraje şi Alimentări cu Apă Bucureşti, pentru ca în 1984 să se transfere la Institutul de Economia Industriei, unde lucrează ca cercetător până în 1998. In celasi an devine profesor de macroeconomie internaţională la ASE, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.În acelaşi an, în noiembrie, devine şi preşedinte al Centrului Român pentru Politici Economice, poziţie pe care o deţine şi în momentul de faţă.
În 1988, Croitoru a fost consilierul ministrului Finanţelor Daniel Dăianu.
În 1999 este numirea în postul de consilier principal al guvernatorului BNR.
Timp de câteva luni, în 2000, Croitoru a ajuns şi la Palatul Victoria, în funcţia de cosilier personal al primului ministru, care era acelaşi Mugur Isărescu. Ulterior s-a ocupat de campania electorală a lui Isărescu care a candidat la funcţia de Preşedinte.
Dealtfel este apropiat de Isărescu şi de familia sa, fiind cunoscută relaţia acestuia cu fiica Guvernatorului.
În septembrie 2003, părăseşte Banca Naţională, pentru funcţia de consilier principal la Fondul Monetar Internaţional. Patru ani mai târziu, se întoarce la BNR, redevenind consilier al guvernatorului.
De curând, deşi a fost susţinut de PDL, Croitoru a pierdut funcţia de viceguvernator al Băncii Centrale în favoarea avocatului penelist Bogdan Olteanu.
În afară de participarea la numeroase cursuri şi specializări pe teme financiar-bancare, Lucian Croitoru a fost implicat şi în evaluarea pre-privatizare a Băncii Române pentru Dezvoltare.
Sursa: Jurnalul Național

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu