***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

miercuri, septembrie 30, 2009

PRIMA ACȚIUNE DE PROTEST - PICHETAREA SEDIILOR PD-L ȘI PSD. URMEAZĂ GREVA GENERALĂ DIN 5 OCTOMBRIE

Încep protestele bugetarilor. 250 de membri ai Alianţei Bugetarilor din care fac parte reprezentanţi ai mai multor federaţii sindicale pichetează astăzi sediile centrale ale PD-L şi PSD.
Oamenii vor protesta timp de două ore până la ora 13, faţă de legea salarizării unitare.
Pe 5 octombrie, profesorii, poliţiştii, medicii şi funcţionarii publici vor fi, pentru o zi, în grevă generală.
Motivul - disponibilizările masive din ultimele luni, concediul forţat de 10 zile şi legea salarizării unitare.
7 octombrie vine cu un miting al cadrelor didactice în Bucureşti, chiar de Ziua Internaţională a Muncii Decente.
Profesorii vor să strângă semnături pentru declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat începând cu 16 noiembrie. Până atunci, însă, profesorii care aparţin de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi de Federaţia Spiru Haret protestează într-o manieră personală: nu pun note în catalog.
"Noi vom continua cu acest sistem de evaluare care în caietele de observaţie ale fiecărui profesor se va face evaluarea elevilor, notele vor fi trecute acolo, se vor comunica acestora şi, sigur, acest demers este un demers care sperăm să aibă ecou", a spus Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
Sindicaliştii s-au întâlnit astăzi, la sediul PSD, şi cu ministrul Muncii, Marian Sârbu.
''Domnul ministru şi-a arătat disponibilitatea de a dialoga în continuare în cadrul Parlamentului României la Comisia de Buget-Finanţe şi la Comisia de Muncă'', a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea.
Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de ''aroganţa'' membrilor PD-L, aceştia din urmă refuzând să discute cu protestarii adunaţi în faţa sediului partidului.
''Nici măcar un reprezentant al PD-L nu a ieşit să discute cu noi. Nu ne-au dat voie nici măcar să facem un pichet mai mare de 30 de persoane acolo. Ne surprinde această atitudine mai ales că în campania electorală, la alegeri şi-au arătat deschiderea către un dialog cu noi'', a mai spus Aurel Cornea.
Sursa: Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu