***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

luni, septembrie 28, 2009

DE LA LIVIU MARIAN POP

Trebuie să recunosc că această formă de protest am discutat-o destul de mult cu unii colegi de-ai mei.Totodată și dezbaterile de pe edu.ro au fost un semn ca să fac această propunere ieri in Colegiu Liderilor FSLI.Bănuiesc că mulți dintre dumneavoastră o să aveți opinii și pro și contra.
Cu siguranță trebuie să asigurăm părinții și elevii, că această formă de protest nu este împotriva lor. Departe de noi gândul acesta. Nemulțumirea noastră este legată de întreaga clasă politică care și-a bătut joc de învățământul românesc în ultimii 20 de ani.Forma propusă o să aibă efect (dacă o să fie susținută de către noi toți) și după campania electorală (asta pentru a nu fi criticați că facem forme de protest și în această perioadă) adică la sfârșitul semestrului unu și de ce nu la sfârțitul anului școlar.
Știm cu toții că în R.O.F., la art.57 alin (3) scrie ce este obligatoriu:
Notele/calificativele acordate se comunică, în mod obligatoriu, elevilor, se trec în catalog şi în carnetul de elev, de către profesorul/învăţătorul care le acordă şi se comentează cu părinţii.
Nu spune însă când să se treacă. Așa că o să le notăm în caietele proprii și o sa le comunicăm parinților și elevilor, pe care îi asigurăm să stea liniștiți. Nu avem niciun gând rău pentru ei.
Știm la fel că Legea Educației Nationale odată publicată în M.O. o să anuleze acest regulament și o să se conceapă o Cartă a școlii.Până atunci suntem acoperiți de acest regulament și de "vidul legislativ" creat de noua lege.E posibil ca unii directori să facă presiuni și exces de zel, însă depinde de fiecare dintre noi reușita acestei acțiuni.Fără solidaritate și unitate nu o să facem nimic.
Și să nu uităm că victoria FSLi de ieri, care a obligat Guvernul să repună în plată sporurile tăiate prin Legea salarizării unitare este una parțială.Mai sunt Legea reorganizării unde avem problema cu cele 10 zile neplătite,Legea salarizării unitare care anul viitor se rediscută pentru 2011,Legea Educației Naționale care are o multitudine de articole în defavoarea noastră.
Așa că nu trebuie să ne risipim energia chiar dacă în 16 noimbrie o să fim sau nu în grevă generală.
Unitate, Demnitate, Solidaritate, cuvinetele care trebuie să ne caracterizeze în aceste momente.
Preluat de la Liviu Marian Pop - secretar general FSLI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu