***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

vineri, august 28, 2009

CURAT PROTECȚIE SOCIALĂ: NU VĂ DĂM AFARĂ (DEOCAMDATĂ), DAR NU VĂ PLĂTIM !!!

Sindicatele resping aplicarea concediului fără plată de 10 zile şi ameninţă cu proteste
Reprezentanţii sindicatelor au declarat joi, la finalul discuţiilor purtate la Ministerul Muncii, că nu acceptă propunerea guvernului de a trimite angajaţii din sistemul bugetar în concediu fără plată de câte zece zile până la finalul anului şi avertizează că se pregătesc de proteste.
Sindicaliştii din Educaţie nu au fost de acord cu varianta susţinută de Guvern şi spun că, cel mai probabil, se va ajunge la acţiuni de protest.
"Respingem această variantă, care este inacceptabilă. În învăţământ s-au disponibilizat deja 20.000 de posturi de la 1 septembrie şi ca să muncim să facem acte patriotice nu se poate. Cel mai probabil se va ajunge la acţiuni de protest", a afirmat prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.
Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a spus că o variantă privind reducerea timpului de lucru în învăţământ ar putea consta în diminuarea programului de pregătire a profesorilor: "Profesorii au o normă didactică de 18 ore la clasă şi restul orelor sunt pentru pregătire. Se poate găsi o soluţie pentru reducerea timpului de lucru din cele două părţi". (!?!)
Executivul intenţionează să îşi asume răspunderea pe un proiect de Lege privind restucturarea unor instituţii publice şi aplicarea unor măsuri cu caracter financiar, care prevede că ordonatorii principali de credite pot decide dacă angajaţii vor avea 10 zile de concediu fără plată în intervalul septembrie - noiembrie sau pot decide reducerea programului de lucru, astfel încât venitul lunar al salariaţilor să fie redus cu 15,5%.
Sursa: Money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu