***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

miercuri, mai 27, 2009

ÎN ATENȚIA DOMNULUI MINISTRU POGEA

Autorităţile locale aşteaptă rectificarea bugetară de la guvern. Spre sfârşitul anului, nu vor mai fi bani pentru plata profesorilor şi a funcţionarilor.Criza financiară se adânceşte în judeţ. Majoritatea primarilor îi trimit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, adrese prin care îl roagă să aibă în vedere la rectificarea bugetară situaţia resurselor financiare ale instituţiilor pe care le conduc. Multe dintre ele au epuizat deja bugetul primit pentru acest an.
“Sunt comune care au folosit în trimestrul al doilea banii pe care îi aveau programaţi pentru trimestrul al patrulea. Cei mai afectaţi vor fi profesorii. Cel târziu în luna septembrie nu vor mai fi bani pentru plata salariilor. La fel se va întâmpla şi cu angajaţii primăriilor”, a spus Vasile Mihalachi.
În afară de salarii pentru profesori şi angajaţi, primăriile mai au nevoie şi de bani pentru asigurarea cotelor de confinanţare măcar la proiectele pe care le au în derulare. Singura şansă a primăriilor din Vaslui este o rectificare bugetară de la guvern, care, pe lângă faptul că deja întârzie, s-ar putea să nu aducă bani ci, din contră, să retragă.
Sursa: Obiectiv de Vaslui
Deocamdată, președintele C.J.Vaslui se pare că doar constată și dă declarații de presă. Întrebarea este dacă și mișcă ceva, au anunțat de situația aceasta la Ministerul Finanțelor Publice ? Încearcă să găsească soluții în județ, pentru că unele consilii locale au bani suficienți, altele nu. Cum s-a făcut împărțeala inițială ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu