***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

joi, mai 21, 2009

DIN GREȘEALĂ ÎN GREȘEALĂ, SPRE VICTORIA FINALĂ !

Ministerul a greşit şi subiectele tezei de la istorie.În textul cerinţei, Armata a II-a a fost înlocuită cu Armata I. Ministerul susţine că a depistat greşeala la timp şi că a trimis la şcoli o erată care conţinea precizări.
Subiectul al doilea de la teza de istorie de la clasa a 8-a a fost şi el redactat greşit, după ce teza de la limba română a fost compromisă de un scandal asemănător. Potrivit lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), instituţia care se ocupă de subiectele de la toate examenele naţionale, “la subiectul al II-lea, în textul cerinţei, apare Armata 1 şi trebuia să fie Armata a II-a”.

Mirescu a spus că experienţa tezei de la limba română şi-a spus cuvântul, astfel că cei de la Centru, după ce au extras subiectul, au observat greşeala din text şi au redactat rapid o erată. Aceasta a fost şi ea transmisă la centrele de examinare odată cu subiectele, la ora 11.27, potrivit lui Cristian Mirescu, “cu jumătate de oră înainte ca elevii să intre în clase să susţină teza, astfel că elevii au fost anunţaţi la timp”.
Erata a fost xeroxată şi capsată laolaltă cu subiectul, astfel că elevii au primit-o la pachet cu cerinţa. Potrivit şefului CNCEIP, responsabilă de redactarea subiectului la teza de la istorie ar fi profesoara Rodica Tudorică.
Ministerul a transmis că a declanşat o anchetă referitoare şi de acest caz. Cu două săptămani în urmă, la teza de limba română, subiectul a fost redactat tot greşit, personajul Niţă Ghiţescu din schiţa “Triumful talentului” de I.L. Caragiale fiind înlocuit cu Niţă Ghiţescu.
Sursa: Cotidianul
Aurel Cornea, FSLI: Ministrul Educaţiei ar trebui să treacă la demiterea tuturor celor care au greşit
"Este o lipsă totală de profesionalism, de respect faţă de elevi, faţă de opinia publică, de profesori şi ar trebui, în momentul de faţă, ca întregul personal din acest centru (de unde s-a produs greşeala, n. red.) să-şi dea demisia, în cap cu domnul Mirescu. Ministrul Educaţiei ar trebui să treacă la demiterea tuturor celor care au greşit", a declarat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu