***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

duminică, mai 10, 2009

DE CE NU ÎNNEBUNESC POLITICIENII ROMÂNI

”Politica nu are principii. Are numai interese.” (Octavian Paler)
Zilele trecute, în cadrul unei emisiuni TV, analistul politic Iosif Boda ne recomanda să uităm toate promisiunile și angajamentele făcute în campania electorală de politicieni. Pentru că, spunea domnia sa, dacă nu ar exista uitarea, am înnebuni.
Deși nouă ne este cam greu să uităm, cu siguranță că politicienii care s-au cățărat la putere prin promisiuni mincinoase (dintre care 2 sub formă de lege - majorare a pensiilor și a salariilor din educație!) și-au uitat propriile angajamente din momentul în care le-au rostit. Pentru că ei au făcut aceste promisiuni nu pentru a le respecta, ci numai cu scopul de ajunge la putere. Ei nu sunt în pericol să înnebunească, în schimb, ne înnebunesc pe noi.
Și uite așa, cu promisiunile uitate din start, cu mintea odihnită și conștiințele date la reciclat, încep o nouă campanie electorală, de data aceasta pentru ocuparea unor fotolii confortabile în Parlamentul European, agresându-ne, din nou, cu alte promisiuni, care mai de care mai frumos colorate și ambalate.
Noi nu vă mai credem, domnilor politicieni, pe nici unul ! Și ne vom strădui să nu uităm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu