***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

duminică, mai 10, 2009

COMUNICAT DE PRESĂ MINISTERUL MUNCII

Comunicat de presă

Joi, 07 mai 2009, la sediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, s-a întrunit Grupul de lucru constituit pentru elaborarea Legii unitare de salarizare a personalului din sistemul bugetar. Întâlnirea a fost prezidată de domnul Valentin Mocanu, secretar de stat coordonator al dialogului social.
Membrii Grupului de lucru au convenit asupra corespondenţelor de poziţii similare din sistemul bugetar pe cele trei niveluri de referinţă: medic primar de clinică, profesor gradul I de liceu cu 6-10 ani şi referent superior în minister.
La solicitarea Grupului de lucru, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale va elabora lista cu instituţiile finanţate din bugetul de stat ce vor fi incluse în Legea unitară de salarizarea.
În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au prezentat un model de salarizare în sistemul bugetar din Germania. Membrii grupului de lucru au propus ca acest model să fie utilizat ca referinţă şi comparaţie în activitatea de elaborare a proiectului de lege.
Următoarea întâlnire va avea loc joi, 14 mai a.c, începând cu ora 12:00.
DIRECŢIA DIALOG SOCIAL LA NIVEL NAŢIONAL
7 Mai 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu