***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

marți, aprilie 28, 2009

VÂNTUL SCHIMBĂRII

Actualul inspector scolar general adjunct, Dorel Juverdeanu, l-a informat ieri pe viitorul sef al ISJ Vaslui, Vasile Mariciuc, cã doreste sã se retragã la catedrã de sãptãmâna viitoare.
Inspectorul general adjunct Dorel Juverdeanu vrea sã se retragã la catedrã, înainte de termenul la care îi expirã contractul managerial. Acesta s-a sãturat de presiunile politice si vrea ca, de pe 4 mai, sã lase loc succesorului. Juverdeanu l-a sunat ieri pe Vasile Mariciuc, directorul Liceului Negresti, propus de PSD la sefia Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, pentru a-i transmite doleanta sa.
Mariciuc i-a promis cã îi va comunica astãzi înlocuitorul.Înainte de asta, Juverdeanu a spus, mai în glumã, mai în serios, cã este “dezamãgit de faptul cã încã nu a primit preavizul de concediere”: “Trebuie sã mã întorc cât mai repede la catedrã. Se apropie perioada când trebuie sã închei mediile si alte activitãti legate de munca la catedrã. As fi vrut sã fac asta de pe 1 mai, dar cade vineri, asa cã o las pe luni, 4 mai”, a spus Juverdeanu, înainte de a-l suna pe Mariciuc.
Pentru toatã conducerea ISJ Vaslui, data la care expirã contractul managerial este 10 mai. Este posibil ca aceastã datã sã fie valabilã si pentru inspectorii scolari, dar si pentru directorii unitãtilor de învãtãmânt.
“I-am spus domnului Mariciuc cã vreau sã mã întorc la catedrã cât mai repede, astfel încât partidul lui sã facã în asa fel ca pe 4 mai sã se ia decizia de numire în functie a noului inspector general adjunct. Mi-a spus cã mâine (n.r. - astãzi) îmi va comunica numele viitorului inspector general adjunct. Eu, pe 22 aprilie, fac patru ani de când sunt pe aceastã functie si trebuie sã las loc altcuiva”, a încheiat Juverdeanu.
Printre numele vehiculate ca fiind viitori inspectori generali adjuncti se aflã cel al fostului deputat Dumitru Bentu.
Sursa: Obiectiv de Vaslui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu