***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

miercuri, aprilie 22, 2009

SĂ TRĂIȚI (BINE), DOMN PLOTONIER !

Profesorul cu masterat ar putea avea salariul cât un plutonier
FSLI îl acuză pe secretarul de stat Valentin Mocanu, de la MMFPS, de minciună
„De parcă nu este de ajuns că acest Guvern nu îşi onorează obligaţiile faţă de cadrele didactice, astăzi, am aflat din nota MMFPS că ne-am fi dat acordul pentru punerea pe această treaptă de salarizare a unui cadru didactic gradul I cu plutonier adjutant. Aceasta este o minciună şi protestăm în modul cel mai categoric“, declara ieri, liderul FSLI, AurelCornea.
Nota, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului, sub numărul 930/14.04.2009, ce urmează a intra în şedinţa de Guvern de astăzi, precizează că partenerii sociali sunt de acord cu propunerile de ierarhizare a salariilor bugetarilor, propuneri în care un profesor de liceu cu gradul I (studii de licenţă plus master, plus grad didactic), cu 10 ani vechime, ar urma să ocupe aceeaşi poziţie ierarhică şi să aibă acelaşi salariu cu un plutonier adjutant.
„Niciodată reprezentanţii FSLI nu ar fi acceptat o astfel de gândire. De aceea, domnul secretar de stat Valentin Mocanu a minţit că ar fi discutat şi că ar avea acordul sindicatelor“, a mai spus Aurel Cornea. Liderul spune că întâlnirile sindicatelor cu cei ai ministerelor şi patronatelor „au fost numai nişte discuţii sterile, care nu au dus la conturarea măcar a unui cadru corect şi coerent. Soluţii viabile nici nu se puteau identifica şi pentrul faptul că au refuzat să participe la discuţii, reprezentanţii „bugetarilor de lux“ din Afaceri externe, Justiţie şi Interne“.
La rândul său ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ne-a declarat că va încerca să aibă, cel mai târziu joi, o discuţie cu liderii celor patru federaţii din Educaţie pentru a găsi împreună soluţii şi pentru a nu se ajunge la nesusţinerea tezelor cu subiect unic şi a bacalaureatului. „Pot să-i înţeleg pentru că am avut un angajament pe care iată nu-l mai putem să-l punem în practică. În acelaşi timp, vreau să-i asigur că de câteva zile caut cu foarte multă seriozitate, o posibilitate de a dezvolta proiecte pe fonduri structurale pentru fiecare şcoală, pentru formarea resurselor umane. Trebuie să găsim modalitatea prin care toate liceele să intre în granturi de formare de resurse umane fiindcă aceste proiecte ne-ar da posibilitatea să obţinem şi bani în plus pentru cadrele didactice“, a spus Ecaterina Andronescu.
Sursa: Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu