***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

luni, martie 16, 2009

Domnilor directori, vi se pregătește ceva !


Proiectul ministrului Ecaterina Andronescu va reglementa descentralizarea în sistemul preuniversitar de învăţământ şi prevede ca numirea în funcţie a directorilor şcolilor şi a inspectorilor generali să fie făcută de primari, respectiv de ministrul Educaţiei.
Potrivit aceluiaşi proiect, directorii ar urma să susţină un concurs în faţa consiliului de administraţie al şcolii, iar contractul propriu-zis de management va fi semnat cu primarul. Concursul va consta în susţinerea unei oferte manageriale cu obiective strategice şi într-un interviu privind cunoaşterea legislaţiei specifice învăţământului.
Directorul ales şi primarul vor semna un contract de management valabil patru ani, cu privire la modul în care va fi condusă şcoala.

Anual, consiliul de administraţie al şcolii şi inspectoratul şcolar vor face o evaluare a activităţii directorului şi pot cere demisia acestuia dacă se ajunge la concluzia că nu a realizat ceea ce şi-a propus prin contractul managerial.

Proiectul privind descentralizarea învăţământului preuniversitar va fi discutat, săptămâna viitoare, de reprezentanţii ministerului şi de cei ai sindicatelor din branşă.
Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu