***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

joi, martie 26, 2009

COMUNICAT FSLI 26.03.2009


FEDERAŢIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT
FEDERATION DES SYNDICATS LIBRES DE L’ENSEIGNEMENT
FREE TRADE UNION FEDERATION IN EDUCATION
R O M Â N I A
BUCUREŞTI, Bd. Regina Elisabeta, nr. 32, sect. 5, cod 050012
Tel. 4021 315 16 95, 315 78 70, Fax. 4021 312 58 37
www.fsli.ro fsli@upcmail.ro

COMUNICAT

Ieri, 25 martie 2009, la Palatul Cotroceni, a avut loc o întâlnire între Preşedintele României, domnul Traian Băsescu şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative, cu ocazia căreia domnul Traian Băsescu a făcut o analiză a situaţiei economice în care se află România. Din datele prezentate a reieşit că ţara noastră se confruntă cu o gravă criză economică şi că, din nefericire, nici perspectivele nu sunt încurajatoare.
Prezent la această întâlnire din partea Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, domnul Aurel Cornea – Preşedinte al F.S.L.I– a prezentat problemele cu care se confruntă învăţământul:
1. Legea nr. 221/2008 nu se aplică;
2. Există riscul de a nu se acorda anumite sporuri şi drepturi pentru salariaţii din învăţământ, în condiţiile în care bugetul educaţiei va fi rectificat negativ;
3. Descentralizarea învăţământului preuniversitar, aşa cum este gândită de către Coaliţia PDL-PSD, ar avea consecinţe negative asupra întregului sistem de învăţământ.
4. Nu există o viziune unitară şi coerentă în ceea ce priveşte reforma în învăţământ, cauza principală fiind neadoptarea pachetului legislativ privind educaţia.

În urma acestor discuţii, domnul Preşedinte Traian Băsescu a luat decizia de a convoca, săptămâna viitoare, la Palatul Cotroceni, conducerile federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ pentru a analiza problemele prezentate de domnul Aurel Cornea, întâlnire la care va participa şi ministrul educaţiei, cercetării şi inovării, doamna Ecaterina Andronescu.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE,

Camelia PUZDREA

Bucureşti,
26 martie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu