"Ne-am întâlnit cu doamna ministru Andronescu pentru discutarea contractului colectiv de muncă şi am vorbit şi despre diferitele indemnizaţii şi prime acordate profesorilor. Ministrul ne-a asigurat că se vor plăti în continuare banii pentru materiale educative, câte 100 de euro de profesor. Cât despre celelalte prime şi indemnizaţii, la negocierea bugetului, ministrul Emil Boc ne-a asigurat că se vor plăti şi acestea, inclusiv orele suplimentare", a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Sindicaliştii se arată însă nemulţumiţi de lipsa de transparenţă de care dă dovadă guvernul în luarea deciziilor. "Când am discutat despre buget, ni s-a promis una, acum aflăm că există proiecte legislative care arată altceva. Am solicitat o întrevedere de urgenţă cu premierul, care să lămurească toate neclarităţile legate de buget", a adăugat Cornea.

Ecaterina Andronescu i-a asigurat, joi, pe sindicalişti că Ministerul Educaţiei nu va iniţia proiecte legislative care să dezavantajeze cadrele didactice.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut, miercuri, de NewsIn, profesorii de peste 35 de ani ar urma să nu mai primească cei 100 de euro de care beneficiază anual pentru achiziţionarea materialelor didactice. Surse sindicale spun că această măsură a făcut parte dintr-o listă de propuneri privind posibile reduceri bugetare dictate de criza economică.

Printre propunerile care vizau sistemul educativ se mai numărau reducerea cheltuielilor la decontările de transport pentru elevi, studenţi şi profesori, precum şi reducerea fondurilor pentru stagiile de practică la elevi şi studenţi.