***** 5 OCTOMBRIE 2020 - ZIUA MONDIALA A PROFESORILOR*****

miercuri, februarie 04, 2009

PUȘCĂ ȘI CUREAUA LATĂ, CE LEGI AM AVUT ODATĂ...

În timp ce domnul Boc cânta la lansarea candidatului PD-L la primăria Cluj, făcându-le în ciudă bugetarilor de lux că nu vor mai primi sporurile de altădată, ceilalți bugetari se întrebau care va fi bugetul pentru 2009, pentru că nimeni nu spune nimic precis și dacă dimineața avem un buget, mai spre după amiază avem altul. Dar, cel puțin deocamdată, nici o variantă a bugetului nu ține cont de legi.
Dacă răposatul guvern Tăriceanu a amorțit Legea nr. 221/2008, actualul guvern reușește să înghețe nu una, ci mai multe legi: nu se știe dacă Legea Învățământului, care prevede acordarea a minim 6% din P.I.B. pentru educație va fi respectată, se știe aproape sigur că Legea nr. 221/2008 nu va fi respectată, nu se știe dacă Ordonanța de urgență nr.1/2009 va putea fi respectată. Se știe doar că actualul guvern se bâlbâie de aproape două luni. Vom afla (?) poate mai multe mâine, după ședința de guvern.
Domnule Prim-ministru Boc, de ce, dacă vă angajați să achitați toate facturile neplătite de fostul guvern, până în luna martie 2009, nu considerați ca datorie de onoare a guvernului dumneavoastră să plătiți și restanțele bănești față de salariații din învățământ reieșite din neaplicarea Legii nr. 221/2008 începând cu 1 octombrie 2008 și să aplicați această lege în continuare, așa cum vă angajați în campania electorală ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu