*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

joi, octombrie 04, 2012

ZIUA MONDIALĂ A EDUCATORILOR

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR. Această zi se sărbătorește în data de 5 octombrie în peste 200 de țări de pe toate continentele lumii ca urmare a Recomandării UNESCO și OIM privind statutul cadrului didactic, adoptată la 5 octombrie 1966.
Ziua de 5 octombrie este dedicată profesorilor, învățătorilor, educatoarelor pentru a li se da reputația pe care o merită, pentru a sensibiliza întreaga societate ținându-se cont de rolul esențial pe care îl joacă dascălii în formarea de noi generații.
Acest lucru nu este posibil decât prin repunerea dascălului la valoarea lui adevărată. Dascălii și educația, această puternică armă capabilă să schimbe lumea, trebuie să stea permanent în atenția tuturor guvernelor.
5 octombrie - ZIUA MONDIALĂ A EDUCATORILOR - este ziua în care oamenii de pretutindeni primesc îndemnul de a spune: MULȚUMESC, DOMNULE PROFESOR !