*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

vineri, mai 25, 2012

ÎNTÂLNIRE MINISTRUL EDUCAȚIEI - SINDICATE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT - 24 MAI 2012În cadrul discuţiilor au fost abordate teme de actualitate privind mişcarea personalului din învăţământul preunivesitar, aspecte ce ţin de managementul reţelei şcolare, situaţia experţilor educaţionali, salarizarea cadrelor didactice din comisiile de evaluare şi examinare, precum şi acordul privind taberele studenţeşti. O altă temă de discuţie a vizat contractul colectiv de muncă pe ramură de învăţământ.
Referitor la salarizarea cadrelor didactice care fac parte din comisia de admitere la liceu şi din comisiile pentru evaluarea naţională a elevilor clasei a VIII-a şi cea pentru examenul de bacalaureat, ministrul Liviu Marian Pop a afirmat că MECTS va majora plata acestei activităţi: „Având în vedere decizia Guvernului de majorare a salariilor, Ministerul Educaţiei a luat hotărârea să majoreze cu 15% tarifele pentru plata cadrelor didactice care participă în comisiile de admitere, evaluare naţională şi bacalaureat. Majorarea propusă este în unele cazuri chiar şi peste acest procent” a declarat Liviu Marian Pop în cadrul întâlnirii.
Totodată, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop şi-a manifestat disponibilitatea pentru a rezolva eficient problemele de etapă ale învăţământului preunivesitar şi superior, împreună cu partenerii sociali, prin dialog.
La rândul lor, liderii federaţiilor sindicale şi-au exprimat punctele de vedere şi au apreciat propunerile şi modul de lucru ale ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop.