*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

marți, ianuarie 24, 2012

PRIMĂRIA PUIEȘTI SILITĂ SĂ PLĂTEASCĂ NAVETA PROFESORILOR

În data de 21 octombrie 2010 SINDICATUL ÎNVĂȚĂMÂNT ”TUTOVA” BÂRLAD a câștigat procesul cu PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL PUIEȘTI pentru decontarea navetei cadrelor didactice pentru perioada ianuarie - mai 2010. Suma totală pe care Primăria Puiești trebuie să o plătească celor 55 de membri de sindicat este de 367.950.000 lei. Având în vedere că Primăria Puiești a refuzat să pună în aplicare hotărârea judecătorească, am fost nevoiți să apelăm la executarea silită, prin intermediul unui executor judecătoresc.

Anunțăm că în data de 23 ianuarie 2012 a intrat în contul executorului judecătoresc o primă tranșă în sumă de 100.000.000 lei. Acești bani vor fi virați zilele acestea în contul nostru și vor fi plătiți profesorilor navetiști de la Liceul Puiești.