*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

miercuri, octombrie 05, 2011

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ lansează miercuri, 5 octombrie 2011, dată la care se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, Ghidul debutantului din învățământ.


Vor participa 150 de cadre didactice aflate la început de carieră, cadre didactice, lideri de sindicat.


La acest eveniment ne vor fi alături ASR Principele Radu al României, profesor universitar Alexandru Athanasiu – Facultatea de Drept, Universitatea București și conferințiar universitar Vasile Molan – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.
Lansarea va avea loc la ora 14.00, la sediul FSLI, din Bulevardul Regina Elisabeta, nr 32, sector 5, București.
Ghidul debutantului din învățământ este un material menit să îi ajute pe tinerii care pășesc în sistemul de învățământ să se acomodeze mai ușor cu acesta. Ghidul este structurat pe mai multe capitole, cuprinzând informații din legislație, activitatea didactică și cea sindicală.