*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

joi, octombrie 14, 2010

COMUNICAT FSLI 14 OCTOMBRIE 2010

FSLI SE SOLIDARIZEAZĂ CU PROTESTATARII DE LA MINISTERUL FINANȚELOR
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este solidară cu angajații Ministerului de Finanțe care protestează în acest moment în cadrul instituției. Le înțelegem nemulțumirile și atragem atenția Guvernului că trebuie să se aștepte la astfel de mișcări spontane.
FSLI are deja semnale clare, din partea cadrelor didactice că se pregătesc de proteste, din cauza situației dezastruoase în care s-a ajuns. Este inadmisibil ca în România anului 2010 oamenii să primească salarii de mizerie, din care nu își pot asigura nici măcar umila supraviețuire.
Cerem Guvernului să ia de urgență măsuri prin care să redreseze situația critică în care se află țara și să acorde bugetarilor măcar salariile pe care le aveau înainte de reducerea acestora cu 25% și a aplicării greșite a legii unice de salarizare în sistemul bugetar.
Așteptăm negocieri reale privind noua lege de salarizare, care se va aplica din 2011.
Președinte,
Aurel Cornea