*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, octombrie 12, 2010

COMUNICAT FSLI 12.10.2010: COALIȚIA DE GUVERNARE AMANETEAZĂ VIITORUL ROMÂNIEI

FEDERAȚIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT își exprimă indignarea față de decizia coaliției de guvernământ și a Executivului privind adoptarea Legii Educației Naționale prin asumarea răspunderii.
Asemenea trocuri politice făcute în cadrul coaliției aflate la putere demonstrează lipsa de interes pentru asigurarea unui viitor mai bun elevilor noștri și, implicit României. Remarcăm astfel graba prin care se dorește punerea în aplicare a unor legi care să deservească propriile interese. Ignorarea societății civile arată că acest Guvern mimează dialogul social și disprețuiește întreaga societate, iar măsurile luate sunt dictatoriale.
Reamintim Guvernului că această lege, de maximă importanță pentru România, este o lege organică și nu poate fi adoptată prin asumarea răspunderii, ci doar prin votul majorității absolute a parlamentarilor. Așadar, prima lecție pe care guvernanții o predau prin această lege, este tocmai cea a încălcării legislației românești.
Totodată, Guvernul uită faptul că, prin asumarea răspunderii, transformă acest document într-o simplă bucată de hârtie, care va fi modificat ori de câte ori un partid politic aflat la guvernare va dori acest lucru.
Deznodământul va fi unul singur: generațiile de elevi vor fi doar simpli cobai, pe care fiecare ministru al Educației va face în continuare experimente. Nu acceptăm ca elevii noștri să fie astfel batjocoriți și cerem pe această cale Guvernului să adopte Legea Educației Naționale doar prin votul în Parlament.
Președinte, Aurel Cornea