*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

sâmbătă, mai 22, 2010

„Cine vă reprezintă mai bine, elevii pe care îi pregătiţi sau liderii sindicali?”

„Cine vă reprezintă mai bine, elevii pe care îi pregătiţi sau liderii sindicali?”, a fost una dintre întrebările retorice adresate ieri de ministrul educaţiei Daniel Funeriu profesorilor României.
"Boicotarea anului şcolar rezolvă criza economică?”, a punctat el, în acelaşi timp refuzând să facă vreo declaraţie fermă cu privire la reducerile salariale.
„Să aşteptăm să fie trimisă scrisoarea către FMI, să vedem ce va hotărî guvernul şi apoi discutăm despre aceste măsuri”, a încercat o explicaţie Funeriu.
Dacă discutăm de boicotare pot spune că: Boicotarea examenelor naţionale o face ministrul educaţiei care, ca un «yesman», răspunde tuturor directivelor de sus, fără să vadă că în sistemul de învăţământ nu s-a mai făcut nicio angajare de zece ani. Mai mult, domnul ministru a uitat că în luna decembrie 2009 a semnat, împreună cu membrii guvernului, un act normativ prin care a fost fixată finanțarea per elev/preșcolar. În baza acesteia este făcută salarizarea în acest moment. Este inacceptabil ca la nici 4 luni de la aplicarea ei elevii şi preşcolarii din România să „beneficieze” de o subfinanţare.
Nu este normal să se aplice o măsură unitară de reducere a salariilor cu 25% în întreg sistemul bugetar, în condiţiile în care în învăţământ s-au redus 18.000 de posturi anul trecut, iar anul acesta începând cu 1 septembrie, încă 15.000. De asemenea, foarte multe unităţi şcolare duc lipsă de personal nedidactic pentru funcţionarea acestora în condiţii normale. Mai mult, în multe grupe și clase, este depășit cu mult numărul maxim de elevi.
În aceste condiții, domnule ministru, vă pot spune ca boicotarea poate rezolva criza... Cum? Plecând și prim-ministrul și ministrul de finanțe și ministrul muncii și dumneavoastră dacă nu înțelegeți că MECTS trebuie să fie condus de către ministrul educației, nu de cel a finanțelor. Așa că nu mai așteptați să decidă alții ce să se întâmple în "ograda dumneavoastră".
Și o întrebare de final: 3 secretari de stat și 10 consilieri la MECTS? Ultimii 4 angajați acum câteva săptămâni.
Unde este solidaritatea, domnule ministru? Sună a demagogie ieftină.
Iar ca răspuns la întrebarea din titlu: CU SIGURANȚĂ NU MINISTRUL ȘI NICI MINISTERUL NU REPREZINTĂ DASCĂLII DIN ROMÂNIA... Cel puțin în ultimii 10 ani.
Articol preluat de la Liviu Marian Pop - secretar general FSLI
Declaraţiile ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, făcute în conferinţa de presă din data de 21 mai AICI: 21.05.transcriere declarații conf. presa.pdf