*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

luni, martie 01, 2010

PRIMARUL DIN COMUNA BOGDĂNIȚA CREDE CĂ APLICAREA LEGII ESTE OPȚIONALĂ

Dacă la comuna Bogdănești s-a rezolvat problema decontării cheltuielilor cu naveta personalului didactic iar la Pogonești am primit o adresă din partea primăriei prin care ne asigură că vor rezolva în scurt timp această problemă, iată că, un alt primar - domnul Florinel Bleoju - din comuna Bogdănița face zile negre colegilor de la Școala cu clasele I-VIII Coroiești și celelate unități școlare din comuna Bogdănița.
Deși am trimis și la această comună adrese repetate prin care solicitam decontarea navetei, din luna aprilie 2009 acest lucru nu s-a mai întâmplat și domnul primar a anunțat că nici de acum înainte nu se va întâmpla pentru că nu ajung banii.
Numărul navetiștilor de la această școală este de doar 10-12 iar valoarea lunară a abonamentului este de aproximativ 200 lei, ceea ce pentru un salariat din învățământ este foarte mult.
Domnul primar este ales în această funcție nu pentru a se plânge de bugetul insuficient, ci de a asigura sumele necesare la bugetul local pentru respectarea legilor în vigoare. Sau poate nu dorește ca elevii, copiii celor care l-au ales, să mai beneficieze de personal didactic calificat.
Vă rugăm, domnule primar, interesați-vă la colegii dumneavoastră cum fac de le ajung banii și plătiți sumele restante, pentru că instanța ne va da cu siguranță dreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu