*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, ianuarie 06, 2010

Întâlnirea dintre ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul dr. Daniel Petru Funeriu şi reprezentanţii sindicatelor din învăţă

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit astăzi, 5 ianuarie 2010, cu reprezentanţii tuturor federaţiilor sindicale din învăţământ.
Au participat, Gheorghe Isvoranu şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor Independente din Învăţământ „Spiru Haret"), Aurel Cornea şi Liviu Marian Pop (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ), Constantin Ciosu şi Teodor Fârţonea (Federaţia Educaţiei Naţionale), Răzvan Bobulescu şi Anton Hadăr (Federaţia Sindicală Alma Mater).
Întâlnirea informală a avut loc la inițiativa ministrului Educației și a avut drept scop prezentarea propunerilor de măsuri pe care ministerul le are în vedere pentru aplicarea Ordonanței de Urgență 114/2009.
„Această întâlnire s-a petrecut în spiritul transparenței pe care Ministerul Educației dorește să o aibă față de partenerii sociali, dar în același timp și în spiritul rigorii despre care am discutat și pe care am promis-o la preluarea acestui mandat", a precizat ministrul Educației.Proiectul de măsuri prospus de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului cuprinde:
- Stabilirea obligației de catedră pentru toți directorii și directorii adjuncți la 6-12 ore/săptămână, în funcție de mărimea școlii. Această măsură permite economisirea a 2200 norme;
- Renunțarea la reducerea normei didactice de predare cu 2 ore/săptămână, pentru personalul didactic cu gradul didactic I cu o vechime în învățământ de peste 25 ani. Acest lucru ar crea o economie de aproximativ 8000 norme;
- Majorarea efectivelor minime de preșcolari/elevi care permit dobândirea personalității juridice a unităților de învățământ. Din punct de vedere administrativ, măsura va duce la recuperarea a 1000 norme;
- Organizarea claselor I, V, IX din unitățile de învățământ din mediul urban la limita maximă prevăzută de Legea învățământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările și completările ulteriore.
Aceasta măsură nu va duce la perturbarea actului educațional.
Setul de propuneri a fost realizat de către direcțiile din Ministerul Educației (Direcția Generală Buget-Finanțe, Patrimoniu și Investiții; Direcția Generală Educație Timpurie, Școli, Performanță și Programe; Direcția Acreditarea, Evaluarea și Performanța în Cariera Didactică; Direcția Generală Juridică și Control).
Directorii acestor structuri au participat, de asemenea, la întâlnire.
Marți, 12 ianuarie 2010, va urma o nouă rundă de consultări cu federațiile sindicale, la sediul Ministerului Educației.
BIROUL DE PRESĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu