*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

marți, octombrie 06, 2009

MITINGUL CONFEDERAȚIILOR SINDICALE - BUCUREȘTI, 7 OCTOMBRIE 2009

20.000 de sindicalişti vor cere miercuri, în Piaţa Victoriei, MUNCĂ DECENTĂ
„GUVERNANŢI, GÂNDIŢI-VĂ LA OAMENI!”
Confederaţiile sindicale: CONFEDERAȚIA SINDICATELOR DEMOCRATICE DIN ROMÂNIA, Cartel ALFA, B.N.S. și C.N.S.L.R.-Frăţia organizează miercuri, 7 octombrie 2009, între orele 11.00 – 14.00, o amplă manifestaţie sindicală la Bucureşti, în Piata Victoriei, în faţa sediului Guvernului. La acţiune sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de sindicalişti din întreaga ţară.
Sub sloganul „GUVERNANŢI, GÂNDIŢI-VĂ LA OAMENI!”, sindicaliştii vor protesta împotriva nerespectării, de către Guvernul României, a Planului de măsuri anticriză stabilit de comun acord cu partenerii sociali, la începutul acestui an.
Revendicările celor patru confederaţii sindicale sunt:
• Salariul minim pe economie garantat în plată de: 740 Ron în 2010 la 1.300 Ron în 2014 (minimum 50% din salariul mediu pe economie)!
• Legea salarizării unitare în sectorul bugetar – refacerea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile şi criteriile convenite,
• Dezvoltarea economiei naţionale – investiţii în economie şi susţinerea unităţilor economice,
• Pactul pentru ocupare – pentru noi locuri de muncă stabile şi protecţia lucrătorilor,
• Asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă,
• Majorarea pensiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu