*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

vineri, octombrie 02, 2009

COMUNICAT SIT BÂRLAD

COMUNICAT
Colegiul Liderilor Sindicatului Învățământ ”Tutova” Bârlad, întrunit în ședință extraordinară în data de 1 octombrie 2009, a hotărât, în unanimitate, următoarele acțiuni de protest:
1. Luni, 05.10.2009, GREVĂ GENERALĂ de o zi în toate unitățile de învățământ. Pe perioada grevei nu se vor efectua cursuri sau alte activități cu elevii și preșcolarii.
2. Netrecerea notelor/calificativelor elevilor în documentele școlare oficiale (catalog) pe parcursul semestrului I.
3. Neimplicarea/neparticiparea salariaților din învățământ la organizarea alegerilor prezidențiale.
4. Referendum în rândul membrilor de sindicat pentru a-și exprima opțiunea în vederea declanșării grevei generale pe termen nelimitat, începând cu data de 16 noiembrie 2009.
Sindicatul Învățământ ”Tutova” Bârlad are 2545 membri de sindicat în toate unitățile de învățământ din Bârlad (25 unități de învățământ cu personalitate juridică) și în 34 de unități de învățământ cu personalitate juridică din mediul rural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu