*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

vineri, octombrie 02, 2009

Boc a preluat Educaţia de la Andronescu. Se pregăteşte o nouă structură şi o altă titulatură a ministerului

Ajuns la sediul Ministerului Educaţiei, în această dimineaţă, la ora opt fix, premierul Emil Boc a preluat portofoliul de şef al învăţământului de la Ecaterina Andronescu, după o întâlnire ce a durat aproape o oră.
"Am discutat problemele curente: pregătirea bacalaureatului şi a testelor de trecere din clasa a VIII-a în clasa a IX-a, finalizarea modelelor pentru evaluare, problemele legate de noile manuale şcolare ce trebuie să se bazeze pe competenţe şi descentralizarea cuprinsă în legea Educaţiei", a spus Boc, precizând care a fost motivul pentru care a dorit să preia Ministerul Educaţiei: "Ca formare provin din mediul universitar şi m-am familiarizat foarte mult în ultimul timp cu legea învăţământului la care am lucrat. M-am consultat cu doamna Andronescu şi până acum, mă voi consulta şi de acum înainte şi după ce nu voi mai fi ministru".
În ceea ce-i priveşte pe secretarii de stat din cadrul MECI, premierul şi totodată noul ministru al Educaţiei a spus că aceştia au fost deja demişi şi că în perioada interimatului de 45 de zile, numărul secretarilor de stat va fi de maximum doi. Oficiali din minister ne-au precizat că actualul secretar de stat, Oana Badea, membră a PDL, are cele mai mari şanse să preia învăţământul preuniversitar, în timp ce postul de secretar de stat pentru buget-finanţe ar urma să fie atribuit unui alt membru PDL.
Conform aceloraşi surse, premierul pregăteşte şi o hotărâre de guvern prin care va schimba organigrama şi implicit titulatura ministerului. Fostul ministru, Ecaterina Andronescu, şi-a încheiat mandatul cu zâmbetul pe buze, declarând că se va întoarce la Universitatea "Politehnica" din Bucureşti: "Chiar nu am nici o problemă! Evident că mă întorc la catedră. Nu m-au dat afară, sper!". Premierul va rămâne astăzi la sediul MECI până la ora 11, purtând discuţii cu directorii instituţiei.
Sursa: Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu