*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

joi, septembrie 10, 2009

PROBLEME DISCUTATE LA ȘEDINȚA COLEGIULUI NAȚIONAL AL LIDERILOR FSLI - 09.09.2009

PROBLEME DISCUTATE LA ȘEDINȚA COLEGIULUI NAȚIONAL AL LIDERILOR FSLI DIN DATA DE 9 SEPTEMBRIE 2009:
1. S-au analizat proiectele de legi: Legea Educației Naționale și Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și s-a hotărât transmiterea din teritoriu de amendamente pentru aceste legi.La nivelul FSLI se vor centraliza, până la data de 12 septembrie 2009, aceste amendamente pentru a fi transmise Parlamentului.
2. S-a analizat modul în care Guvernul României și-a respectat angajamentele asumate prin Acordul semnat în data de 6 mai 2009 și s-a hotărât retragerea semnăturii FSLI de pe acesta pentru modul grosolan în care au fost încălcate prevederile punctelor 1, 2 și 5.
3. Având în vedere efectele negative asupra salariaților din învățământ prin aplicarea proiectului Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, s-a hotărât înființarea, pentru o perioadă de timp determinată, a Alianței Bugetarilor (AB), alianță care cuprinde salariații din toate sectoarele bugetare. Obiectivele AB pentru perioada imediat următoare sunt:
- determinarea Guvernului de a renunța la asumarea răspunderii pe proiectele de legi menționate;
- renegocierea proiectului Legii salarizării bugetarilor și discutarea acestuia în Parlamentul României;
- stoparea concedierilor în sectorul bugetar;
- renunțarea la obligarea salariaților din sectorul bugetar de a intra 10 zile în concediu fără plată în perioada octombrie-decembrie 2009 sau la reducerea veniturilor în această peroadă.
Astăzi, 10 septembrie 2009, la sediul FSLI, reprezentanții AB vor susține o conferință de presă.
La nivelul FSLI și la nivelul AB se vor declanșa o serie de acțiuni de protest:
- 14 septembrie 2009: neparticiparea cadrelor didactice la festivitatea de deschidere a anului școlar la care vor fi prezenți politicieni (nu este vorba despre reprezentanții aministrației locale);
- 15 septembrie 2009: pichetarea Parlamentului României de către reprezentanții AB;
- 05 octombrie 2009: grevă generală în tot sectorul bugetar;
- 07 octombrie 2009: Miting la București organizat de confederațiile sindicale.
În funcție de desfășurarea evenimentelor, este posibil să se recurgă la forme extreme de acțiune sindicală, cum ar fi: grevă generală de o zi a tuturor salariaților bugetari din România care ar putea fi urmată de grevă generală a bugetarilor pe perioadă nedeterminată.
La nivelul Sindicatului Învățământ ”Tutova” Bârlad, acțiunile care vor fi desfășurate vor fi hotărâte în ședința Colegiului Liderilor SITB din data de 11 septembrie 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu