*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, septembrie 29, 2009

GREVĂ GENERALĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

Sindicatele din învățământ amenință cu greva generală pe termen nelimitat după 5 octombrie
Conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a decis participarea la greva generală din 5 octombrie, iar ulterior să organizeze un referendum pentru declanșarea unei greve pe termen nelimitat începand cu 16 noiembrie.
Sindicaliștii din învățământ sunt nemultumiți de grilele din Legea unică de salarizare și de faptul că prin aceasta lege pierd 11 indemnizații și sporuri.
''În cadrul Alianței Bugetarilor am stabilit deja că vom începe protestele pe data de 30 septembrie prin pichetarea celor două partide, PSD si PD-L. Pe 5 octombrie vom declanșa greva generală în întreg sistemul bugetar la care vom avea 800.000 de bugetari. Apoi pe 7 octombrie vom organiza un miting la care vor particpa membrii celor patru confederații sindicale. Suntem hotărâți să continuăm acțiunile de protest, în ața fel încât această lege a salarizării care este o lege discriminatorie, să fie abrogată'', a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea.
''Nu se vor ține cursuri pe 5 octombrie. Dacă vor fi totuși elevi care se vor prezenta la scoală, ei vor fi supravegheați'', a declarat Simion Hancescu, prim-vicepreședinte FSLI.
Sindicaliștii intenționează ca după grevă din 5 octombrie să continue protestele cu o grevă pe termen nelimitat. Pentru aceste noi acțiuni însa, va fi organizat un referendum în rândul tuturor cadrelor didactice afiliate FSLI.
”Vom închide școlile. Vom paraliza activitatea tuturor instituțiilor publice'', a mai spus prim-vicepreședintele FSLI.
Sursa: EduManager

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu