*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, septembrie 08, 2009

DE PRIN BLOGURI: Persoane cu dizabilități: PROFESORII

Cristina H. e profesoară la un liceu din oraş şi merge, de obicei, cu autobuzul (spre deosebire de elevi, profesorilor nu le dau părinţii bani să se-ntoarcă seara acasă cu taxiul de la bibliotecă). Fiind vacanţă, nu şi-a reînnoit încă abonamentul pe RATB, care-i expirase la sfârşitul lunii. Dar, cum profesorii mai trec pe la şcoală şi în vacanţă, femeia s-a suit zilele trecute în autobuz fără bilet, pentru că în staţie nu e nici un chioşc de bilete.
Conform legii lui Murphy privitoare la transportul în comun, nici nu s-a urcat bine în autobuz, că a venit controlul. Degeaba a încercat să le explice că în staţia de unde a luat autobuzul nu există nici un chioşc de bilete – la prima staţie, controlorii au dat-o jos, împreună cu alţi patru călători prinşi fără bilet.
Când a auzit cât e amenda, i s-au tăiat picioarele. “Păi nu am atâţia bani, n-am cum să plătesc”, a roşit femeia, mai rău ca un elev prins cu temele nefăcute (cititorii mai tineri s-ar putea să găsească această comparaţie uşor forţată şi să se întrebe, pe bună dreptate: “Da’ de ce nu i-a zis, mă, că i-a mâncat pisica biletul?”). “Da’ să mergeţi fără bilet puteţi!”, i-au tăiat-o scurt controlorii. “Căutaţi-vă, că trebuie să aveţi”. Femeia mai avea puţin şi dădea în plâns: “Chiar n-am atâţia bani. Sunt profesoară..”.
Huiduma a privit-o cu nişte ochi mari şi apoşi: “Sunteţi profesoară?”. După care i-a întins buletinul şi, cu o milă nesfârşită, ca şi cum ar fi avut în faţă ultimul handicapat, i-a zis: “Haide, mergeţi, doamnă. Lăsaţi…”.
(Julius Constantinescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu