*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

vineri, septembrie 18, 2009

COMUNICAT FSLI 17.09.2009 - GUVERNUL BOC ÎȘI ASUMĂ TITLURI !

Guvernul are trei variante ale Legii educaţiei naţionale: una trimisă în Parlament, una pe care Guvernul şi-ar fi asumat răspunderea, dar pe care a retras-o de pe propriul site, şi încă o variantă, adică forma trimisă de iniţiator (Ministerul Educaţiei), postată noaptea, miercuri spre joi, pe site-ul Guvernului.
Aurel Cornea, președintele FSLI: “Nimeni nu ştie care este varianta asumată. La o primă citire constatăm că doar titlul este acelaşi, numărul de articole fiind diferit. O lege are 331 de articole, alta 336 şi alta 353. Totodată, observăm modificări esenţiale faţă de varianta Codului educaţiei, discutată cu sindicatele, ceea ce ne face să fim convinşi că aplicarea acestei legi va fi una deficitară, incoerentă şi în detrimentul reformei.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu