*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

marți, septembrie 15, 2009

COMISIE PARITARĂ ISJ VASLUI - 15.09.2009

HOTĂRÂREA NR. 1/15.09.2009
Având în vedere dispozițiile Legii 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă, dispozițiile Legii 53/2003, Codul Muncii, precum și dispozițiile Legii 84/1995, Comisia Paritară la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, întrunită în ședință la data de 15.09.2009
HOTĂRĂȘTE:
Art. 1: Conducerile unităților de învățământ preuniversitar din județul Vaslui vor încheia un contract fie cu o asociație patronală, fie cu un medic de medicina muncii autorizat în profesia sa, potrivit legii, în vederea asigurării și securității în muncă a salariaților și accesul la serviciile de medicină a muncii.
Art. 2: Examinările medicale ale angajaților atât la angajare cât și pe parcursul executării contractelor individuale de muncă sunt atribuții exclusive ale medicului de medicină a muncii, potrivit dispozițiilor Legii 418/2004 privind Statutul profesional specific medicului de medicină a muncii, și se realizează la locurile de muncă le salariaților.
Art. 3: Cheltuielile privind examinările medicale prevăzute la articolul precedent se suportă din finanțarea complementară a unităților de învățământ preuniversitar (art. 167 alin. 5 lit. e din Legea 84/1995), în baza contractului încheiat între directorii unităților și primarii din localitățile în raza cărora funcționează.
Art. 4: Orice altă procedură care contravine celor înscrise în cuprinsul prezentei hotărâri, a Legii 319/2006 și Legii 53/2003, constituie abatere disciplinară și va atrage sancționarea conform legii a celor responsabili.
Art. 5: Prezenta hotărâre va fi adusă la îndeplinire de conducerile unităților de învățământ preuniversitar din județul Vaslui.
ISJ Vaslui, ________________________________________CJSÎ Vaslui,
Popa Cristinel ______________________________________Antici Laurențiu
Plăcintă Gabriela ___________________________________Marinescu Mircea
Manea Constantin ____________________________________Țiplea Sorin
Întrunirea Comisiei Paritare a avut loc la solicitarea Convenției Județene a Sindicatelor din Învățământ Vaslui (CJSÎ Vaslui), care a propus și textul hotărârii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu