*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

vineri, august 28, 2009

PROFESORUL TRAIAN BĂSESCU: SĂ TRĂIȚI ONORABIL !

Preşedintele Traian Băsescu s-a confesat în faţa câtorva sute de învăţători, spunându-le ce anume l-a făcut să stea departe de catedră. „Am avut bunul simţ să nu vreau să fac şi carieră didactică, că toţi politicienii se cred şi dascăli”, a transmis şeful statului de la tribuna congresului cadrelor didactice râzând sacadat, imediat după ce şi-a încheiat discursul prin care a prezentat principalele prevederi ale pachetului Miclea.
Preşedintele nu a ocolit nici subiectul salarizării cadrelor didactice, declarând că profesorii care fac dovada performanţei trebuie să dispună de un anumit confort financiar. Întrebat de un învăţător de la Iaşi ce anume înţelege prin „confort financiar în învăţământ” şeful statului a răspuns: „Acelaşi lucru pe care îl înţeleg şi pentru mine, adică din salariu să poţi trăi onorabil”.
Practic, mesajul Cotroceniului a fost foarte clar: noua lege a învăţământului trebuie asumată de guvern astfel încât să intre în vigoare cât mai repede posibil. Nu oricum însă, ci diferenţiat: mai întâi prevederile ce privesc asigurarea calităţii şi apoi cele ce presupun investiţii în infrastructură, şeful statului precizând că guvernul va trebui să stabilească un grafic, în funcţie de care să aloce banii necesari reformării sistemului.
Traian Băsescu i-a sfătuit pe cei prezenţi să nu se lase amăgiţi de creşterile salariale dinaintea alegerilor argumentând că „nu se poate face învăţământ numai cu satisfacţiile negociate de sindicate”.
Deşi a fost aplaudat la scenă deschisă, în repetate rânduri, de către cei prezenţi, Băsescu a avut parte, cu câteva clipe înainte să părăsească sala complexului studenţesc „Leu” şi de o surpriză neplăcută.
La îndemnul „să nu vă temeţi de schimbare!”, câţiva dascăli din ultimele rânduri au strigat: „Nici dumneavoastră!”. Drept pentru care şeful statului a revenit la pupitru pentru a preciza: „Să nu mă-nţelegeţi greşit, nu m-am referit la alegerile prezidenţiale”.
Sursa: Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu