*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, august 11, 2009

Educaţia menajului în trei

Prin multe i-a fost dat pachetului de legi ale Educaţiei să treacă în lunga sa peripeţie de la căsătoria cu Cristian Adomniţei, la relaţia extraministerială cu Mircea Miclea şi până la face-liftingul de care a avut parte sub papucul Ecaterinei Andronescu, dar menaj în trei nu a gustat până acum.
A venit însă timpul şi pentru aşa ceva graţie ziselor lui Mircea Geoană care sub pretextul „Ce naiba, suntem cu toţii părinţi!” s-a transformat în preaiubitorul învăţământului şi veritabil protector al bunelor moravuri în şcoală.
Într-un partid ce geme de atâţia specialişti în Educaţie, de la Marean Vanghelie la Bogdan Niculescu Duvăz care în urmă cu vreo două săptămâni dădeau indicaţii în privinţa rezolvării problemei „Spiru Haret”, liderul nu se poate lăsa mai prejos.
Că preşedintele Băsescu foloseşte pachetul de legi în campania pentru un nou mandat la Cotroceni nu mai este un secret pentru nimeni. Problema este că prin declaraţiile sale, Mircea Geoană face exact acelaşi lucru ca şi cel pe care îl înfierează: pune singur umărul la ridicarea propriei sale imagini doar, doar o înduioşa cât mai mulţi părinţi.
Pe niciun actor de pe scena politică nu-l mai interesează cu adevărat în acest moment faptul că legile Educaţiei trebuie sau nu să fie asumate de guvern sau că trebuie sau nu să fie trecute prin dezbaterea parlamentului. Cum pe nimeni nu pare să mai intereseze care vor fi efectele documentului ce ar trebui să schimbe faţa învechită a şcolii româneşti.
Singura miză a scenetei prost jucate de tabăra pesedistă şi de cea pedelistă este imaginea.
Probabil că dacă ar putea, domnul Geoană ar comanda câte un sondaj după fiecare declaraţie picantă pe care o face, astfel încât să vadă cât a crescut în popularitate.
Nu ştiu câte voturi îi va aduce în plus zicerea cum că absolvenţii care au parcurs programele ilegale ale Universităţii „Spiru Haret” nu au nici o vină întrucât au fost „de bună credinţă”, dar sunt curios ce a avut de câştigat prin „menajul în trei” în care a băgat Educaţia.
Sursa: Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu