*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

vineri, iulie 03, 2009

COMUNICAT COMUN FEDERAȚII SINDICALE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT

FSLI FSI ”Spiru Haret” FEN FNS ”Alma Mater”
FEDERAŢIILE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT CER DEMITEREA MINISTRULUI MUNCII
Federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ solicită Prim-Ministrului Emil Boc demiterea ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, Marian Sârbu şi a subalternului acestuia, secretarul de stat Valentin Mocanu.
FSLI, FEN, FSI “Spiru Haret” şi FNS ”Alma Mater” consideră că aceştia sunt principalii vinovaţi pentru diminuarea cu circa 40 % a coeficienţilor de ierarhizare negociaţi timp de trei luni, în cadrul proiectului Legii salarizării unitare a bugetarilor.
În condiţiile în care Premierul Emil Boc nu va lua această măsură, cele patru federaţii consideră că întregul guvern este părtaş la acest scenariu prin care învăţământul este în continuare marginalizat şi vor denunţa Acordul semnat la începutul lunii mai cu reprezentanţii executivului, document asumat public de Emil Boc.
FSLI, FEN, FSI “Spiru Haret” şi FNS ”Alma Mater” consideră că personalul din învăţământ a dat dovadă de prea multă înţelegere şi răbdare în timp ce clasa politică şi-a bătut joc de întreaga educaţie românească.
Solicităm Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, precum şi liderilor confederaţiilor sindicale să işi exprime public poziţia faţă de modificarea unilaterală a formei negociate a Legii salarizării unitare a bugetarilor.
Dacă nu vor fi luate măsuri pentru demiterea celor doi demnitari, iar coeficienţii de ierarhizare din Legea salarizării unitare nu vor reveni la valorile negociate, cele patru federaţii vor stabili o strategie comună ce poate culmina cu redeschiderea conflictului de muncă în învăţământ
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu