*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

duminică, iunie 28, 2009

PROFESORII ÎȘI VOR LUA BANII DE CONCEDIU

În sfârsit, cele peste 7.550 de cadre didactice din judet pot rãsufla usurate. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a dat asigurãri cã nu sunt probleme în privinta salariului pentru cele douã luni de concediu. Aceasta este prima veste bunã dupã ce dascãlii au aflat sumele cu care vor fi plãtiti pentru participarea la Bacalaureat. Asta mai ales cã majoritatea stãteau în suspans în legãturã cu plata aferentã lunii iunie, bani ce ar trebui sã le fie virati la începutul lunii iulie. Totusi, în localitãtile unde a existat aceastã problemã, consiliile locale au rezolvat-o prin transferarea fondurilor necesare cheltuielilor cu personalul din învãtãmânt din trimestrul al III-lea în trimestrul al II-lea. Situatia nu a dispãrut definitiv, ci doar a fost „dezamorsatã“ momentan.
Cu toate acestea, salariul pe concediu va fi plãtit normal, adicã în scurt timp, asa cum era programat. Cel putin asa declarã conducerea ISJ Vaslui.
„Nu s-a schimbat nimic pânã acum. Cu sigurantã, banii se vor plãti profesorilor în timp util. Nu sunt probleme în aceastã privintã. Totusi, este posibilã si varianta în care banii sã se dea în transe si nu toti odatã“, ne-a spus Vasile Mariciuc, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Sursa: Monitorul de Vaslui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu