*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

joi, iunie 11, 2009

DECLARAȚII OPTIMISTE

La întrebarea pe care și-o pun zilnic cadrele didactice din județul Vaslui, dacă vor primi banii de vacantã până la sfârșitul lunii iunie, așa cum prevede legea, domnul profesor Vasile Mariciuc, inspectorul școlar general al judetului, îi asigurã pe colegii sãi cã nu vor suferi de pe urma acestor reduceri de fonduri.
„Direcția de Finanțe a județului ne-a permis sã aducem fondurile de pe trimestrele IV și III în trimestrul II, pentru a plãti concediile cadrelor didactice. Dacã, în iunie, nu vom putea achita îndemnizațiile de concedii pe trei luni de zile, în iulie le vom asigura cu certitudine. Este o situație care s-a mai petrecut în sistemul de învãțãmânt și acum cinci ani de zile“, a explicat Mariciuc într-o declarație dată ziarului Vremea Nouă.
Sperăm să aveți dreptate, domnule inspector general !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu