*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, mai 06, 2009

URMĂRIȚI ASTĂZI, 6 MAI 2009

La sediul F.S.L.Î. vor avea loc următoarele evenimente:

ora 10,00: - ședința reunită a conducerilor F.S.L.Î., F.S.Î. ”Spiru Haret”, ”Alama Mater” și F.E.N.;

- negocieri cu reprezentanții Guvernului (sunt așteptați ministrul educației, ministrul muncii, ministrul finanțelor și primul ministru);

- ora 12,oo: - conferință de presă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au semnat marţi un protocol privind rezolvarea revendicărilor, însă decizia finală privind greva generală va fi luată astăzi, la şedinţa comună a birourilor executive ale celor patru federaţii. În protocol se menţionează că salariile şi sporurile personalului din învăţământ vor rămâne nemodificate, nu vor fi schimbate nici normele didactice şi nu vor fi disponibilizări, iar asta inclusiv în rândul directorilor unităţilor de învăţământ."Tot în protocol, ministerul dă asigurări că, la următoarea rectificare bugetară, vor fi suplimentate fondurile pentru cercetare aplicativă. Cât priveşte majorările ce se cuvin, conform legii, personalului din învăţământ, s-a precizat că acestea sunt luate în calcul atât în proiectul legii salarizării unice, cât şi în Ordonanţa 151, privind creşterea diferenţiată a salariilor din Educaţie, care se află pe masa parlamentului", a precizat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.Potrivit lui Pop, documentul semnat de Andronescu şi de cele patru federaţii sindicale din învăţământ va fi prezentat, astăzi, la şedinţa comună a birourilor executive ale acestora, urmând ca decizia finală privind protestele să fie luată, la unison, de toţi reprezentanţii din teritoriu.
Sindicaliştii au declarat, după întâlnirea de ieri cu miniştrii Educaţiei şi Finanţelor, că nu renunţă la ideea de a protesta prin grevă generală.
La şedinţa de azi este aşteptat premierul Emil Boc, dar şi alţi miniştri. Întrunirea este urmată, la ora 12:00, de o conferinţă de presă la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu