*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

luni, mai 04, 2009

ULTIMA ORĂ

Liderii sindicatelor din învăţământ susţin că s-a ajuns la un acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei: marţi se vor face ore, dar nu va mai fi susţinută teza unică, teză care va fi reprogramată pentru joi.
Ministrul Ecaterina Andronescu a propus liderilor de sindicate să treacă cu vederea această grevă pe perioada tezelor cu subiect unic.
"Am hotărât amânarea tezei la limba şi literatura română programată în data de 5 mai, pentru data de 7 mai, şi amânarea grevei. Comunicatul a venit mai târziu decât ar fi fost normal astfel încât elevii să se afle în deplinătatea puterilor fizice şi intelectuale să susţină teza mâine" a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei.
"S-a luat decizia de amânare a tezei de mâine şi de reprogramare pentru ziua de 7 mai. Dacă nu vom ajunge la înţelegerea pe care noi am discutat-o atâta vreme, conflictul va continua".
Greva este amânată pentru joi, când ar urma să se desfăşoare teza unică. Profesorii spun că greva va avea loc dacă, până joi, autorităţile nu vor soluţiona şapte puncte discutate luni la negocieri, printre care legea salarizării unitare, cercetarea, descentralizarea.
"În urma dezabterilor am decis că în bugetul Ministerului Educaţiei nu va fi afectat nivelul veniturilor salariale. la nivelul ministerului vom constitui o comisie de monitorizare a modului în care sunt cheltuiţi banii pentru investiţiile din învăţământ. Vom definitiva principiile şi calendarul privind descentralizarea. Vom susţine în Parlament şi în corpul legii salarizării unitare menţinerea prevederilor din legea 221. Proiectele şi programele de cercetarea vor continua, şi prin utilizarea creditelor de angajament. Pe 6 mai vom semna documentele pe care le-am menţionat. Vom susţine în Parlament ordonanţa care se referă la profesorii absolvenţi ai ciclului Bologna" a arătat Ministrul Educaţiei.
Antena3.ro

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în această seară, la finalul negocierilor cu sindicatele, că salariile nu vor fi afectate şi va fi susţinută o poziţie pe grila de salarizare. Mai mult, aceasta a anunţat că teza la limba româna de mâine a fost reprogramată pentru data de 7 mai.
"Nu a fost deloc o zi uşoară, sper să aducem un plus de stabilitate în educaţie", a declarat Andronescu.
"În urma dezbaterilor de astăzi am decis că salariile profesorilor nu vor fi afectate şi vom susţine o poziţie pe grija de salarizare, în funcţie de rolul şi importanţa educaţiei. Suntem într-un moment de criză, nu avem resurse", a mai spus aceasta.
Andronescu a completat că se va constitui o comisei care să analizeze modul de organizare a investiţiilor care se fac în învăţământ.
"Restul tezelor unice vor fi date în funcţie de calendarul deja stabilit, respectiv pe 13 şi 21 mai. Le mulţumesc reprezentanţilor federaţiilor sindicale din învăţământ, pentru că au înţeles să renunţe la protestul de mâine", a declarat Andronescu.Sindicatele şi reprezentanţii guvernului au convenit să se întâlnească, din nou, miercuri, pentru a discuta termenii în care personalul din învăţământ să renunţe definitiv la greva generală.
Sindicatele şi reprezentanţii guvernului au convenit să se întâlnească, din nou, miercuri, pentru a discuta termenii în care personalul din învăţământ să renunţe definitiv la greva generală.
Sursa: REALITATEA.NET
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu sindicaliştii din învăţământ, că teza unică la Limba şi literatura română a fost reprogramată pentru 7 mai, restul tezelor se vor ţine aşa cum era programat, iar greva de marţi a profesorilor a fost suspendată.
Demnitarul a spus că salariile profesorilor nu vor fi afectate, iar proiectele şi programele de cercetare vor continua aşa cum a fost stabilit.
Ministrul Educaţiei a mai spus că, în 6 mai, la propunerile liderilor sindicatelor din educaţie, vor fi semnate documentele discutate la întâlnirea de luni.
Sindicaliştii din educaţie se vor întâlni, miercuri, pentru a decide dacă vor continua protestele şi vor boicota tezele cu subiect unic.
Andronescua mai spus că sindicaliştii au anunţat că vor continua protestele dacă nu va fi respectat acordul convenit luni, care urmează să fie semnat miercuri.
Totodată, la discuţiile de luni s-a stabilit ca prevederi din OUG 151/2008 privind salarizarea profesorilor să fie incluse în legea unică de salarizare a bugetarilor.
Vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că este posibil ca liderii din teritoriu să decidă continuare protestelor în urma prezentării rezultatelor discuţiilor de luni.
Sursa: Mediafax
Sindicatele din învăţământ vor decide miercuri dacă renunţă definitiv la greva generală
Sindicatele din învăţământ au declarat, după întâlnirea de luni cu miniştrii Educaţiei şi Finanţelor, că nu renunţă la ideea de a protesta prin grevă generală, o decizie în acest sens urmând să fie luată miercuri, la şedinţa comună a birourilor executive ale celor patru federaţii.
"Faptul că nu mai facem grevă marţi nu înseamnă că s-a renunţat definitiv la proteste. Din hârtiile pe care le avem din teritoriu rezultă că s-a dispus să se taie din salariile personalului din învăţământ, în urma rectificării bugetare. Vom clarifica miercuri acest aspect şi vom lua o decizie", a declarat Anton Hadăr, vicepreşedintele Federaţiei Alma Mater.
La finalul întâlnirii de luni, ministrul Ecaterina Andronescu şi reprezentanţii sindicatelor s-au înţeles în privinţa suspendării grevei din prima zi a tezelor unice, discuţiile urmând să fie reluate marţi, când va fi semnat un protocol în care se va menţiona că bugetul Educaţiei nu va afecta nivelul salariilor din sistem. Sindicatele şi reprezentanţii guvernului se vor întâlni, probabil, şi miercuri, pentru că sindicatele vor asigurări că le vor fi rezolvate toate revendicările.
Sindicaliştii spun că suspendarea grevei anunţate pentru marţi nu înseamnă renunţarea la proteste. "Pe 6 mai, miercuri, la şedinţa birourilor executive, colegii noştri din teritoriu ne vor transmite decizia lor privind acţiunile de protest. Faptul că dascălii au decis să opteze pentru această formă de protest înseamnă că au probleme foarte mari, şi nu că se folosesc de copii, prin boicotarea examenelor, pentru a-şi atinge scopurile", a precizat preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.
La întâlnirea de luni cu sindicatele, care a durat aproape şase ore, au participat reprezentanţii celor patru federaţii ale sindicatelor din învăţământ - Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Spiru Haret şi Federaţia Alma Mater.
Sursa: NewsIn
MÂINE, 5 MAI 2009, NU SE ORGANIZEAZĂ TEZA CU SUBIECT UNIC ȘI GREVA ESTE SUSPENDATĂ. TEZA ESTE REPROGRAMATĂ PENTRU JOI, 7 MAI. ÎN CAZUL ÎN CARE MIERCURI, 6 MAI, GUVERNUL NU PREZINTĂ O OFERTĂ ACCEPTABILĂ, GREVA VA FI RELUATĂ JOI, 7 MAI.
REVENIM CU AMĂNUNTE ȘI PRECIZĂRI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu