*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

joi, mai 28, 2009

ȘCOALA EUROPEANĂ

Două şcoli vasluiene, care au reprezentat judeţul la competiţia naţională “Şcoala Europeană”, s-au întors triumfătoare, ocupând poziţii la care nici nu se aşteptau.
La ediţia 2009 a concursului au aplicat din judeţul Vaslui două unităţi cu activităţi de cooperare europeană semnificativă.
Este vorba despre Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” şi Liceul Pedagogic “Al. Vlahuţă”, ambele din Bârlad.
La nivel naţional, au participat 128 de unităţi, dintre care 42 au fost premiate. “Mihai Eminescu” a ocupat locul doi, cu 180 de puncte, la mică distanţă de marele premiu. “Al. Vlahuţă” nu s-a lăsat mai prejos, ocupând poziţia 15, cu 156 de puncte.
“Liceele s-au prezentat cu un portofoliu ilustrativ pentru activitatea de cooperare europeană şi un formular în care erau descrise aceste activităţi, precum şi concordanţa între politicile şcolii şi activităţile de cooperare europeană desfăşurate. Portofoliile au fost evaluate de o comisie naţională numită de Ministerul Educaţiei”, a spus Landiana Mihnevici, inspector şcolar pentru integrare europeană.
Premierea va avea loc joi, 28 mai, la sala “Spiru Haret” a Palatului Parlamentului. De la fiecare liceu vor participa trei persoane, două cadre didactice şi un elev.
Sursa: Obiectiv de Vaslui
Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, doamna Ecaterina Andronescu, va premia joi, 28 mai 2009, cele 42 de şcoli câştigătoare la a VI-a ediţie a Competiţiei „Şcoala Europeană". Festivitatea de decernare a certificatelor aferente se va desfăşura la Palatul Parlamentului - Sala Spiru Haret, cu începere de la ora 12.00. Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul şi placheta „Şcoală Europeană - 2009".
Pe primele locuri în acest concurs, ce se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi/programe/proiecte de cooperare europeană, se află Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu" din Bucureşti (183 puncte), Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Bârlad/judeţul Vaslui (180 puncte) şi Şcoala cu clasele I-VIII „Coresi" din Târgovişte (176,5 puncte).
Certificatul „Şcoală Europeană" are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să participe din nou pentru a intra în posesia lui.Evaluarea şcolilor s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii, asigurarea egalităţii de şanse, varietatea disciplinelor de studiu (ariilor curriculare) implicate/ activităţilor educative şcolare şi extraşcolare, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare, evaluare şi valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană, respectiv calitatea documentelor de candidatură.Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul MECI, http://www.edu.ro/. La ediţia din acest an s-au înscris 129 unităţi de învăţământ preuniversitar din 39 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.
BIROUL DE PRESĂ M.E.C.I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu