*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

vineri, mai 01, 2009

M.E.C.I. ARE UN PLAN ”B” !

Tezele cu subiect unic susţinute de elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor fi suspendate, profesorii urmând a intra în grevă generală.
Decizia luată de cele patru federaţii sindicale din învăţământ va afecta 400.000 de elevi din toată ţara care nu vor mai susţine marţi teza cu subiect unic la Limba şi literatura română. Practic, dascălii afiliaţi Federaţiei Sindicale Libere din Învăţământ, Federaţiei „Spiru Haret“ şi Federaţiei Educaţiei Naţionale protestează astfel împotriva diminuării bugetului alocat Educaţiei, modului în care Guvernul a gândit descentralizarea în învăţământul preuniversitar şi neaplicarea legii privind creşterile salariale.
„Toată această grevă se face deoarece polticienii au creat haos în învăţământ şi au bulversat sistemul de învăţământ. Dacă se continuă aşa, vom scoate pe bandă rulantă analfabeţi. Ne cerem scuze atât elevilor, cât şi părinţilor. Nu noi dorim să ajungem din nou în stradă, dar, în afară de amăgiri, clasa politică nu a acordat importanţă şcolii“, a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.
MECI va reprograma tezele cu subiect unic pentru perioada 26 mai – 4 iunie
Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor susţine tezele cu subiect unic în perioada 26 mai – 4 iunie. În urma grevei anunţate de sindicate, Ministerul Educaţiei intenţionează să reprogrameze intervalul în care se vor desfăşura tezele, apelând la perioada specială prevăzută în legislaţie.
„Elevii nu pot da teze cu două subiecte diferite, deci, probabil că, nu vom mai face extragerea în zilele în care vor fi greve. Le vom reprograma pentru perioada de rezervă. Vom discuta cu juriştii să vedem dacă va fi nevoie să emitem un nou ordin sau nu“, a declarat pentru Gândul, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Adriana Pană, precizând că, profesorii nu vor fi plătiţi pentru zilele în care nu vor desfăşura activitatea: „Sistemul nu va fi bulversat de grevă. Se prelungeşte doar perioada de emoţie pentru elevi. Dar într-un fel, e şi bine, deoarece vor avea mai mult timp pentru pregătire.“
Domnia sa nu a putut să ne spună ce va face Ministerul Educaţiei, în cazul în care, profesorii nu se vor prezenta la tezele unice nici în perioada specială, declarând că: „Sperăm să nu se aplice un plan B.“
Sursa: Gândul
Dacă sistemul nu va fi bulversat de grevă iar tot răul spre bine, adică elevii vor avea mai mult timp de pregătire (ați spus asta și asociaților de părinți ?), profesorii nu vor fi plătiți (de parcă acum ar fi !), înțelegem, doamna secretar de stat, că greva asta e mană cerească și pentru MECI și pentru elevi. Atunci de ce se agită așa domnul prim-ministru și ministrul educației ?
Oare ce să însemne teribilul plan B, că tare ne-am speriat ?! Vorbiți serios, MECI chiar are planuri ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu