*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

luni, mai 18, 2009

LEGEA SALARIZĂRII

Comunicat de presă
Miercuri, 14 mai 2009, la sediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, s-a întrunit Grupul de lucru constituit pentru elaborarea Legii unitare de salarizare a personalului din sistemul bugetar. Întâlnirea a fost prezidată de domnul Valentin Mocanu, secretar de stat coordonator al dialogului social.
În deschiderea întâlnirii, domnul Valentin Mocanu a informat membrii Grupului de lucru asupra deciziilor adoptate în cadrul şedinţei de Guvern din data de 13.05. 2009. Se va menţine raportul de 1 la 15 dintre salariul minim şi salariul maxim, poziţia 1 reprezentând salariul minim pe economie. La nivelul cel mai înalt de salarizare se vor regăsi Preşedintele României, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Preşedintele Curţii Constituţionale. De asemenea, se vor găsi soluţii juridice pentru ca autorităţile, agenţiile şi toate instituţiile care gestionează fonduri publice să fie incluse în legea unitară de salarizare.
La solicitarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, membrii Grupului de lucru au acceptat modificarea poziţiei la nivelul II a profesorului gradul I de liceu vechime 6-10 ani cu profesor gradul II vechime 6-10 ani. Nu a fost acceptată propunerea de înlocuire la nivelul I a poziţiei de conferenţiar universitar cu lector universitar cu doctorat, soluţie admisă în final de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
În cadrul următoarei întâlniri, se vor stabili, în baza propunerilor transmise de ministere, poziţiile corespunzătoare celor trei niveluri de referinţă în funcţie de raportul de 1 la 15.

DIRECTIA POLITICI PUBLICE SI COMUNICARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu