*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, mai 27, 2009

ÎN JUDEȚUL VASLUI, SALARIILE PENTRU LUNA MAI, ÎN PERICOL !

Astăzi am primit informații care ne îngrijorează foarte serios: La ora actuală, nu există suficienți bani pentru plata în procent de 100% a salariilor pe luna mai, nici pentru Bârlad, nici pentru comunele din zona Tutova. De aceea am făcut mai multe demersuri, printre care și adresele de mai jos, pentru a încerca rezolvarea situației până la sfârșitul săptămânii viitoare. Situația nu este deloc bună până la sfârșitul anului. Probabil că vom sta în fiecare lună cu emoții și se vor face doar cârpeli în ultima clipă. Deocamdată, vă recomandăm să nu vă grăbiți să încheiați mediile...
Nr. 430 (431, 432) din 27 mai 2009
CĂTRE,
INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN, CONSILIUL JUDEȚEAN, PREFECTURA VASLUI
Vă informăm că, din informațiile pe care le deținem, în foarte multe din localitățile județului nostru nu există fonduri suficiente pentru plata drepturilor bănești aferente lunii mai 2009 salariaților din unitățile de învățământ, situație extrem de gravă și care amplifică starea tensională care există deja în rândul membrilor noștri de sindicat.
De asemenea, nu avem certitudinea că, pentru următoarele trei luni (iunie, iulie și august) consiliile locale dispun de fondurile necesare plății salariilor în învățământ. Facem precizarea că, pentru cadrele didactice, salariul pe concediu ar trebui plătit în ultima decadă a lunii iunie.
Vă reamintim că, în urma adreselor trimise de Direcția Generală a Finanțelor Publice Vaslui consiliilor locale, acestea au fost nevoite să rectifice bugetul pe trimestrul II, fapt care a condus, în multe situații, la dispariția unor sume importante de la capitolul cheltuieli cu salariile din învățământ și plata navetei.
Vă atragem atenția că, în cazul neplății integrale și la termen a drepturilor bănești aferente lunii mai 2009, există posibilitatea reluării conflictului de muncă și perturbării sfârșitului de an școlar, cu toate consecințele ce decurg din aceasta.
Având în vedere și faptul că, atât cu ocazia Acordului semnat de Guvernul României cu sindicatele din educație, dar și cu alte ocazii, atât ministrul finanțelor, cât și primul ministru au dat asigurări că nu se pune problema neachitării drepturilor salariale (veniturilor) în învățământ în anul 2009, vă solicităm, potrivit responsabilităților care vă revin, rezolvarea în termen util a acestei probleme deosebit de grave, astfel încât toți salariații din învățământ din județul Vaslui să primească, integral și la timp, toate drepturile bănești ce li se cuvin.
Cu considerație,
PREŞEDINTE,
prof. Mircea Marinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu