*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, mai 06, 2009

DISCUȚII LA M.M.F.P.S. DESPRE LEGEA SALARIZĂRII UNITARE

Comunicat de presă Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale - 5 mai 2009
Primul-ministru Emil Boc, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Marian Sârbu şi ministrul Educaţiei şi Cercetării Ecaterina Andronescu au participat astăzi la întâlnirea grupului de lucru pe marginea Legii privind salarizarea unitară a personalului din sistemul bugetar.
Premierul Emil Boc le-a transmis celor prezenţi la negocieri că Guvernul este hotărât să realizeze, în calendarul stabilit, Legea de salarizare unitară.

“Mesajul e unul singur: legea trebuie făcută, pentru a exista un cadru corect, european de salarizare, care să elimine discrepanţele şi orice categorie de bugetari să beneficieze de un salariu pe măsura muncii prestate(…). Nu există niciun dezacord cu privire la faptul că avem nevoie de o lege unică, europeană.Vreau să transmit secretarilor de stat care au puncte de vedere diferite să uite… sau să-şi dea demisia.Ceea ce Uniunea Europeană a făcut de ani de zile e timpul să facem şi noi”, le-a spus premierul Emil Boc reprezentanţilor sindicatelor şi ministerelor.
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, a subliniat, la rândul său, că principalul obiectiv, în acest moment, este stabilirea echivalenţelor specifice de activitate.
Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, după negocieri,că şi-ar dori ca prin aplicarea noii grile de salarizare cadrele didactice să devină o categorie bine renumerată.
Termenul-limită pentru elaborarea proiectului Legii de salarizare unică a bugetarilor este 30 iunie 2009, urmând ca implementarea noului sistem de salarizare să se facă pe o perioadă de 3 ani.
La consultările de la Ministerul Muncii au participat secretarii de stat de la toate ministerele şi reprezentanţi ai sindicatelor. Doar Consiliul Superior al Magistraturii nu a dat curs invitaţiei de a participa la aceste negocieri de la Ministerul Muncii.
Următoarea reuniune a grupului restrâns de lucru va avea loc joi, 7 mai a.c. 5 Mai 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu