*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, mai 20, 2009

ADRESA NR. 428/20.05.2009

SINDICATUL ÎNVĂȚĂMÂNT ”TUTOVA” BÂRLAD
Nr. 428 din 20 mai 2009
ADRESE TRIMISE CĂTRE: I.S.J. VASLUI, CONSILIUL JUDEȚEAN VASLUI, PREFECTURA VASLUI
Având în vedere situația creată în județul Vaslui în urma rectificării bugetare negative, vă solicităm să întreprindeți toate demersurile necesare pentru ca, în toate localitățile județului nostru să existe fondurile necesare pentru plata drepturilor bănești și a decontării cheltuielilor cu naveta personalului didactic.
Facem precizarea că, în urma adreselor trimise de Direcția Generală a Finanțelor Publice Vaslui consiliilor locale, acestea au fost nevoite să rectifice bugetul pe trimestrul II, fapt care a condus, în multe situații, la dispariția unor sume importante de la capitolul cheltuieli cu salariile din învățământ și plata navetei.
Exemplificăm cu situația din municipiul Bârlad (care nu este singulară), unde, în urma adresei nr. 6338/24.04.2009 a D.G.F.P. Vaslui, s-a redus suma defalcată din TVA pe trimestrul II cu 29 miliarde 570 milioane lei vechi. Din acest motiv, la ora actuală, nu sunt bani pentru plata salariilor din învățământ pe luna iunie 2009 (în unitățile de învățământ din Bârlad sunt aproximativ 1300 salariați).
Având în vedere și faptul că, atât cu ocazia Acordului semnat de Guvernul României cu sindicatele din educație, dar și cu alte ocazii, atât ministrul finanțelor, cât și primul ministru au dat asigurări că nu se pune problema neachitării drepturilor salariale (veniturilor) în învățământ în anul 2009, vă solicităm, potrivit responsabilităților care vă revin, rezolvarea în termen util a acestei probleme deosebit de grave, astfel încât toți salariații din învățământ din județul Vaslui să primească, integral și la timp, drepturile bănești ce li se cuvin.
Cu considerație,

PREŞEDINTE,
prof. Mircea Marinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu